Beüzemelés / beszabályozás

Minden épületgépészeti rendszer hosszútávú, probléma- és hibamentes működésének három alapvető feltétele van.

1. Az első feltétel, hogy jóminőségű anyagokat szükséges beépíteni minden rendszerkomponensre, így ne csak és kizárólag arra figyeljünk, hogy „márkás” hőszivattyút, hővisszanyerős szellőztet gépet vásároljunk, hanem fordítsunk arra is gondot, ami kevésbé látványos. (pl. csövek, idomok, szivattyúk, elzárószerelvények, biztonsági szerelvények, stb.)

2. A második feltétel, hogy ha egyszer már elköltöttünk rengeteg pénzt a fent részletezett anyagokra, akkor azokat egy olyan szakemberrel vagy céggel szereltessük össze rendszer szinten, aki valóban ért hozzá, lehetőség szerint rendelkezzen referenciákkal ebben a témakörben és ne az Ön rendszerén tapasztalja ki a szakma fortélyait.

3. A harmadik feltétel, hogy a rendszer összeépítését követően soha sem szabad arra feljogosított személy beüzemelése / beszabályozás nélkül átvenni azt!

A beüzemelés és beszabályozás fontosságát nem lehet elégszer hangoztatni, mivel sokszor találkozunk olyan problémákkal, hogy a megrendelő kifizetett nagyon sok pénzt egy rendszerre valaki olyannak, aki technikailag összerakta ugyan, de azóta sem igazán működik.

  • Sokan alábecsülik ennek a fontosságát, de a színtiszta igazság az, hogy e nélkül egyetlen rendszer sem képes jól működni, nem képes a hozzá fűzött elvárásokat teljesíteni, sőt előbb vagy utóbb bizonyos részei tönkre is mennek!

    Ez esetben általában kihívják a berendezés forgalmazóját, hogy elromlott a berendezés „ez nem egy jó gép akkor..” „a másik márkát kellett volna megvennem..” kinyilatkoztatások kíséretében, holott lehet, hogy nem az adott berendezéssel van a gond, hanem a rendszer valamelyik összetevője romlott el vagy csupán rendeltetésellenesen működik.

  • Azért, hogy ezeket a problémákat elkerülje, illetve a beruházásának gyümölcsét sokáig élvezhesse problémáktól mentesen, szükséges a rendszerek teljes beüzemelése / beszabályozása, legyen szó akár hőszivattyús, folyadékhűtős vagy légtechnikai rendszerekről.

    A hőszivattyús fűtési / hűtési rendszereknek, szigorúan beleértve a hőleadókat is (padlófűtés, fal-, mennyezet-, födém- fűtés/ hűtés, fan-coil, de még a hagyományos radiátoros) kritikus része a hőszivattyú helyes paraméterezése mellett a hidraulikai beszabályozás.

Legyen szó akár ipari légtechnikáról, akár komfort lakás-szellőztetőkről, itt is a rendszer tökéletes működése szempontjából, de ami még fontosabb, a bent tartózkodó személyek komfortérzete miatt nélkülözhetetlen a beszabályozás.

Amennyiben Önnek már van hőszivattyús vagy légtechnikai rendszere és kétségei vagy konkrét észrevételei vannak annak működését illetően, úgy hívjon minket és készséggel segítünk annak beszabályozásában.

© Copyright - HVAC Group 2020